Ahogy ígértem, folytatom is a 39. helyen szereplő tájjal az argentín listán. Ez pedig a Beagle-csatorna, mely a tűzföldi szigetvilágban helyezkedik el. A csatorna kb. 280 km hosszú, és legkeskenyebb pontján 5 km széles. A Beagle a legnagyobb szigetet (La Isla Grande de Tierra del Fuego) választja el a többi kisebb szigettől. A csatorna nyugati része teljes mértékben Chiléhez tartozik, a keleti része pedig ketté van osztva. Az északi Argentína, a déli pedig Chile területe. A világ legdélebben fekvő települései is itt találhatóak, a csatorna partján: Ushuaia és Puerto Williams.


 

 

A csatorna nevének eredete egészen a 19. századra megy vissza. 1826 és 1830 között ugyanis a HMS Beagle nevet viselő hajó mérte fel Dél-Amerika partvonalát, s innen kapta a nevét. Ehhez a hajóhoz tartozik egy igen érdekes történet is, hiszen az első kapitánya, Pringle Stokes öngyilkosságot követett el, a második kapitány, Robert FitzRoy pedig meghívta Charles Darwint, hogy amatőr természetbúvárként vegyen részt az expedícióban. Darwin itt látott életében először gleccsert.

Különböző hajózásokat szerveznek a turisták számára, hogy a szép tájat és élővilágát megfigyelhessék. Kiemelek itt egy különösen szép honlappal rendelkező vállakozást. Nézzétek meg az oldalt, s kezdjetek el gyűjtögetni, mert nagyon megérheti...
www.australis.com/site/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr842724228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása