Esküszöm, ahogy haladok a lista írásával, egyre jobban szakad meg a szívem. Annyi szép helyről írtam már... És ez még csak Argentína...
De befejezem, és lássuk is a 36. helyet, mely egy ötcsillagos szálloda, a Llao Llao Hotel. A Nahuel Huapi Nemzeti Park területén fekszik, két tó, hegyek és erdők ölelésében.  Egy olyan tradicionális szállodáról van szó, mely fából, kőből és normandiai cserépből készült a 20. században kanadai stílusban.
Nézzük a számokat! 173 szobával, 28 lakosztállyal, egy hatalmas golfpályával, klimatizált úszómedencével és gyógyfürdővel.

Az építkezés 1936-ban kezdődött el Alejandro Bustillo tervei alapján. 5000 fát termeltek ki, hogy az építmény elférjen. Hatalmas teraszokkal, ablakokkal szerelték fel, hogy a turisták minél közelebb lehessenek a környezethez.
Ha a szálloda hivatalos oldalára ellátogattok, láthatjátok, hogy felsorolhatatlan mennyiségű kinti és benti tevékenységekre van lehetőség. Az íjászattól kezdve, a síelés, a csónakázás mind mind szerepel a listán.
A szálloda neve(llao llao) egyébként egy argentin gombafaj mapuche elnevezéséből ered, mely édes-édes, finom-finom jelentéssel bír. S ezt a nevet 1993-ban kapta meg.
Érdekesség még, hogy 1939 elején nyitotta meg kapuit, s ebben az évben egy nagy tűz majdnem az egészet elpusztította. 1940-ben viszont sikerült ismét kinyitni kapuit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr282736134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása