Igen... Ez az egyik zenei stílus, amin sokszor nevetnem kell, ha spanyol előadóktól hallom. sokféle megoldással próbálkoznak, ám nagyon kevés találja meg a helyen utat. Legelőször is az a baj, hogy a mi fülünknek rettentően furcsa az ő nyelvükön közvetített hip-hop. A másik, hogy elég kevesen is értik meg a szövegeiket.

Találtam nektek egy-két érdekes előadót... :D

Van egy lánybanda, akik a Dlux nevet viselik. Mikor megpillantottam a klipjük első képkockáját, már láttam, hogy egy spanyol Sugababes-ről van szó. Megéri megnézni, ígérem.

Aztán rábukkantam egy bandára, ami nagyon durva... Szerintem, nem is kell sokat mondanom róluk. Sevilla városát erősítik... vagy gyengítik. Mindenki döntse el magában. A KMK-ról van szó.

Most pedig következzék egy olyan csapat, mely Madridban működik. Nevük nem más, mint VPS, azaz Visto Para Sentencia. Zenéjüket át- meg átjárja a reggae varázsa.

Következzen egy hölgy, aki mindössze 26 éves, de már szerepelt egy Nike reklámban is. Megmutatom a zenéjét és a reklámot is. Rosario Ortega a neve.

A végére hagytam egy nagyon kemény fiúkból álló bandát, a KPF-et. Durvább hangzást várjatok csak tőlük!

Persze, ez csak egy szubjektív válogatás. Ha megjött a kedvetek, a következő oldalon tovább böngészgethettek:
versosperfectos.com/ 

Kíváncsi lennék, nektek mi a véleményetek, vagy melyik előadót kedveltétek meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr302703830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kölyök 01 · http://haerdekel.blog.hu 2011.03.02. 13:57:02

Egyértelmően KPF!! Elő is veszem a bőgatyámat.

kevlar · http://haerdekel.blog.hu/ 2011.03.07. 21:10:23

Szerintem jól megy a spanyol nyelvhez a rap. Egyrészt az USA-ban hagyománya is van a latin bandák révén, másrészt jó markáns hangzása van így. Hát még ha érteném is...:D
A franciáktól sokkal furább, bár én azt is szeretem.:)

bj_blazkowicz 2011.05.18. 02:13:54

Nem tudom mennyire tartozik ide, de nekem ez a kedvencem: www.youtube.com/watch?v=USz2lRMpKZo&feature=related
süti beállítások módosítása