2010-ben nyitotta meg "kapuit Mexikóban, Cancunban egy különleges múzeim, melynek kiállításai a víz alatt találhatóak.
www.musacancun.com/

Tehát, ha magadra húztad a búvárruhádat, már meg is tekintheted a szobrokat, melyek így egészen más szemszögből figyelhetők meg. A víz ugyanis hatással van a látásunkra, a színeket és a méreteket nagyon befolyásolja.

 

A hely művészeti igazgatója és alapítója egy brit férfi, Jason deCaires Taylor. Legelső víz alatti szobrát 2006-ban készítette el. Itteni fő műve a 400 alakból álló Néma evolúció, melyet a fotókon láthattok. A múzeum egyébként a National Marine Park területén található. Ez azért fontos, mert nem elsősorban turista csalogatónak készült a múzeum, hanem sokkal inkább a turisták által tönkretett korallzátonyok mesterséges pótlása.

A következő videó spanyol nyelvű, melyből megtudhatjuk, hogy a szobrok mindegyike a helyi lakosokról, vagy éppen turistákról lettek mintázva. Mit szólnátok hozzá, ha a ti arcotokról csemegéznének a halak, vagy a ti szoknyátok alá másznának be a rákok? :D

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr632703260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása