Fake Plastic Girl 2011.03.01. 18:52

Kiejtés

Az első és legalapvetőbb dolog nyelvtanuláskor a kiejtés. A spanyol nyelvet tanuló magyarok nincsenek túl nehéz helyzetben, hiszen számos közös, vagy nagyon hasonló hangunk van. A 27 betűből mindössze 8 olyan, mely kisebb magyarázatra szorul. Tehát semmi ok az aggodalomra! Legjobb, ha bele is kezdünk!

Az ABC problémás hangjai:

C [ce] Erről a hangról azt érdemes tudni, hogy kétfajta ejtésmódja létezik, s ez attól függ, hogy milyen betű áll mögötte. A, o, u és mássalhangzók előtt a mi "k" hangunknak felel meg. Azonban e és i előtt egy számunkra különös hangot figyelhetünk meg. Ezt a nyelvünk hegyével és fogainkkal képezhetjük. Hasonlít az angol "th" hanghoz. Arra mindig vigyázzunk, hogy sose legyen sima "sz" ! Itt kell megjegyeznem, hogy a ch hangot a magyar cs-nek kell megfeleltetni!

G [ge] Szerintem ez a legviccesebb hang a spanyolban. Ennek is kétfajta megjelenési formája van. Ezt is a mögötte álló hangok befolyásolják. Ha a, o, u vagy mássalhangó áll mögötte, akkor a magyar "g" hangnak felel meg. Viszont e és i előtt egy erőteljes h hangra hasonlít. Véleményem szerint arra a hangra hajaz leginkább, ami a nyálgyűjtés során hallatszik egy kiadós köpés előtt :D

H [ache] A h betűt csupán írják, de nem ejtik.

J [jota] Ez sosem lesz sima j hang, hanem mindig a már említett nyálgyűjtős h-t ejtünk.

Ll [elle] Ezt a hangot j-nek vagy gy-nek kell ejteni. Én inkább gy-nek szoktam, de mindkét fajtája helyes.

ñ [enye] Ez teljesen azonos a magyar "ny" hanggal.

V [uve] Ezt egy kissé bésen kell ejteni.

Z [zeta] Ez mindig az a különös hang lesz, melyet a c-nél már kifejtettem. Sose legyen sz!

Hogy még egyszerűbb legyen a dolog, adok nektek egy videót. ha egyedül vagytok otthon, igen jó mulatság utána mondani, de csoportos tevékenységként is bele lehet ordítani az atmoszférába! :D


A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr512702057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása