Ha a sorozatokra gondolunk, és kifejezetten a spanyol vagy latin amerikai sorozatokra gondolok, akkor valljuk be, hogy mindenkinek feláll a hátán a szőr. A sok szerelmi bonyodalommal megtűzdelt, hányadtatott sorsú főszereplőkkel megspékelt telenovelláktól sokszor kiborultam én is. De azt is be kell vallanunk magunknak, hogy számtalan esetben beleesünk a csapdájukba, és rabjává válunk egy-két sorozatnak... :D
Ebben a cikkben néhány olyan darabot mutatnék be nektek, amik nem nekünk készültek, hanem a spanyoloknak, s talán nem annyira borzasztóak. Részletekért kattintsatok a tovább gombra!
 



1. Aquí no hay quién viva
Ez a sorozat 2003 és 2006 között szórakoztatta a spanyolokat, s még most is nagy népszerűségnek örvend. A címe egyébként valami olyasmit jelentene, hogy "nincs olyan, aki itt élne". A Madridhoz tartozó Moraleja de Enmedióban forgatták le. A sztori egy kicsit Barátok köztös, tehát egy háromemeletes ház lakóiról szól, csak ez éppen vígjáték.
De nézzük is meg a sorozat főcímét!

 
2. Aída
Ebben a sorozatban szerepel az a két hölgyemény, akik a már korábban említette remekművet adják elő. A Lore, Lore, Macu, Macu-ról van szó... Igen. Tehát ez egy komédia, mely 2005-től elvileg 2014-ig szórakoztatja a közönséget. 2007 óta a legnézettebb spanyol sorozat címet viseli. A zenéjét a Bebe nevű együttes készítette.

3. El internado
Egy kicsit komolyabb vizekre evezve, Az internátus című sorozat a második legdrágább spanyol telenovella. Itt már nem a humor az uralkodó elem. Egy kényesebb témát érintenek a sorozatban, hiszen egy olyan helyről van szó, ahol a nácik egy csoportja és az Ottox gyógyszergyártó cég kísérleteket végzett árva gyerekeken. Egy ilyen a kísérletekben részt vett gyerek felnőttként ezen a helyen nyit egy bentlakásos iskolát de már az elit réteg gyermekeinek. Izgalmakban nincs hiány.


4. Los hombres de Paco
A Paco emberei szintén nagy népszerűségnek örvend Spanyolországban. Egy rendőrsorozatról van szó. Tehát a rend őrei, s hozzátartozóik életét, mindennapjait mutatja be. 2005 és 2010 között közvetítették. Itt sincs hiány izgalmakban és rejtélyekben.

5. Cuéntame
A Meséld el nekem! című történelmi sorozat az 1968 és 1978 közötti időszakot idézi fel, tehát ez sem a legviccesebb sorozatok közé tartozik. 2001 óta folyamatosan ontják az évadokat, és igen érdekes lehet, hogy hogyan dolgozzák fel a Franco-időszak végét és az átmenetet.


Ti melyik sorozatot szerettétek? Miket néztetek mindig? Ezek közül melyiket néznétek meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr162856341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thepret · http://teneriferepulojegys.hu/ 2011.05.31. 22:21:57

Los hombres de Paco
a kedvencem!!!!
süti beállítások módosítása