Jaume Plensa Barcelonában született 1955-ben. Az első kiállítása is itt volt 25 év múlva, azonban ebben az időszakban járt Berlinben, Brüsszelben, Angliában Franciaországban és még az Egyesült Államokban is. Jelenleg vagy Párizsban vagy Barcelonában található meg leginkább.Több művészeti egyetemen is tanított már. De mivel is foglalkozik? Különleges szobrokat készít szerte a világban. S ezekkel számos  hazai és nemzetközi díjat sepert be.
1986-ban vágott bele egy sorozatba, melyek öntött vas szobrok voltak szövegekkel, fényekkel feldobva. Végül kipróbált mindenféle anyagot, hangokat és még videókat is. Ezen kívül sokszor dolgozik együtt színházakkal is. Ott a díszletek és kosztümök tervezésében segítkezik.
Munkája jelentős részét viszont a köztéri szobrok teszik ki.
A továbbra kattintva megnézhetitek a munkájinak válogatását.

 

 

 

 

 

 

 

Még több érdekességért kattintsatok a honlapjára! jaumeplensa.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr903074951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása