Kicsit kutakodtam megint, és találtam néhány említésre méltó zenekart Spanyolországból, spanyol ajkú országokból. Tudom, hogy jó párat már bemutattam nektek, de mivel kevés visszajelzést kapo, ezért nem tudom, hogy milyen zenéket szerettek... Így csak magamra tudok hagyatkozni. Bátran kommenteljetek, és írjátok meg a véleményeteket!

De térjünk is rá a zenekarokra! Kicsit megint az alternatív irányt vettem elő, de tervbe van véve egy keményebb rockos cikk is. :D

 

Akkor kezdjük is az első zenekarral, amit ma reggel fedeztem fel. La Pena del Bordillo neven futnak. Saját bevallásuk szerint alternatív flamenco írányt képviselnek. Szerintem egy igen vidám zenét hallhatunk tőlük. Fergeteges bulikat lehet vele csapni! Idén alakult a zenekar a Cádiz meletti Puerto de Santa Maríában. Hallgassunk tőlük egy dalt!

 A következő már nem olyan pörgős, de megéri meghallgatni. A Bebe nevet viselő előadónő igen izgalmas zenét csinál. Hivatalos honlapja: www.labebebellota.com/index.php 2004 óta van a spanyol köztudatban, s nemzetközi szinten is arat. Bebe igazi neve María Nieves Rebolledo Vila, bár ez igen hosszú lenne a művészélethez. Aki kicsit bensőségesebb zenére vágyik, katt a videóra!

 A következő előadó Moving című dalát biztos, hogy sokan hallotátok már, ezért is szeretnék bemutatni nektek valami mást Macaco-tól. Nézelődjetek a hivatalos oldalán, s hallgassuk meg egy dalát itt!

A Banda de turistas nevű zenakar mintha a múltból csöppent volna ide. Nagyon furi hatást érnek el a zenéjükkel és a kinézetükkel egyaránt. Honlapjuk: www.bandadeturistas.com.ar/ És hallgassuk is meg a Todo mío el otono című szerzeményüket!

Mára ennyi. Bár van még  tarsolyban...  Kíváncsi lennék a ti kedvenceitekre is!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr123008231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása