Federico Uribe 1962-ben született Bogotában, Kolumbiában. Itt is járt egyetemre, majd 1988-ban elköltözött New Yorkba, hogy tökéletesítse a tudását a képzőművészetet illetően. Itt kezdődött el a sok éves kalandtúra, mely során bejárta Kubát, Mexikót, Oroszországot, Angliát. Végül Miamiban kötött ki, most is itt él és dologzik.Természetesen ő is festőként indult el a pályán. 1996-ban letette az ecsetet, s egy sokkal izgalmasabb dolog felé fordult. A mindennapjaink használati tárgyai kezdte el gyűjtögetni. Majd ezeket elemezve és különböző képpen kombinálva kezdett el alkotni. Különböző szobrokat készít belőlük, s ennek az az érdekessége, hogy a hagyományos ábrázolási technikákat követve mégis szokatlan, váratlan eredményeket ér el velük.
Ezen a képen is a saját tervezésű ruhájában láthatjátok Federico Uribét.

Ha szeretnétek még több információt megtudni róla és alkotásairól, kattintsatok a továbbra!


Azt még nem említettem, hogy milyen tárgyakat használ fel az alkotás során. Mindent, amit csak el lehet képzelni. Így találhatunk cipőfűzőket, színes ceruzákat, érméket, csavarokat, műanyag babatartozékokat... és még sokáig sorolhatnám.
Érdemes végignézni a saját honlapján a műveit, de természetesen itt is csemegézhetünk:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr72879826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása