Mindenki tudja, mit jelent egy vulkán. Én szerencsére még egyet sem láttam a saját szememmel, legalábbis aktívat nem. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet közelről figyelni egy vulkánkitörést. Az biztos, hogy hasonlóan sikítoznék, mint egy hullámvasútban, csak az érzés lenne egy kicsit más...
Latin Amerikában rengeteg aktív vulkán van. Most megpróbálom bemutatni nektek a hat leglenyűgözőbbet, legismertebbet, hiszen ezen vulkánok környéke csodálatos. (Legalábbis a képeken.) :)


Az első legyen a mexikói Popocatépetl, mely 5452 méter magas. Legutoljára 2000-ben tört ki, s akkor el kellett telepíteni a közeli városokat, falvakat. Az Itza-Popo Nemzeti Park területén fekszik, ahol számos érdekesség várja a turistákat. A hegymászástól kezdve a siklóernyőzésen át sok sportágat kipróbálhatunk, űzhetünk ezen a tájon.

 

A következő Argentína és Chile határán fekszik: Nevado Ojos del Salado. Ez a világ legmagasabb vulkánja, 6893 méter magas. És ez már kevésbé veszélyesnek bizonyult, mint a mexikói társa. A határ mindkét oldalán fekvő városok utakat szerveznek a vulkánra. 

A harmadikkal ugorjunk is Guatemalába. A Santa María Vulkánról van szó. 3772 méter magasból tekint le a tájra az, aki a tetején áll. 1902-ben egy hatalmas kitöréssel rázta meg a világot. Ekkor közel 7 kilóméterre lövelt ki magmás kőzeteket. 1922-ben egy másik kitörés létrehozott egy másik vulkánt, a Santiaguitót. A közelben számos gyógyfürdőben pihenhetjük ki a hegymászás fáradtságait.

 

 Utazzunk tovább Ecuadorba, a Cotopaxi vulkánhoz. 5897 méter magas ez a vulkán. A Cotopaxi Nemzeti park területén helyezkedik el, ahol nagyon gazdag a növény- és állatvilág.

 Costa Rica vidékeire érve, az Arenal vulkánt ne hagyjuk ki. 1670 méter magas, és az ország legaktívabb vulkánja. Szinte állandóan eregeti magából a füstöt. Itt is rengeteg extrém sportot kipróbálhatunk, és gyönyörködhetünk a tájban.

Az utolsó pedig nem más, mint a Kolumbiában emelkedő Nevado del Ruiz. 5321 méter magas, és több ezer éves jég borítja a csúcsát. A közelben található a Laguna Negra, amely szintén gyönyörű látvány.

Na, kienk jött meg a kedve gy vulkános kalandtúrához? Jártatok már ezeknél a vulkánoknál? Esetleg a világ más "tűzlövelő tájánál" ? Meséljetek róla!

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr842788674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása