Fake Plastic Girl 2011.03.26. 21:20

Turrón

Szombat este van, és ilyenkor jön el az a pillanat, hogy úúúúgy nassolnék valamit. Gondolataimat betölti a csoki, a túró rudi, a puding képe. S olykor-olykor feldereng az az édesség, mely annyira finom, hogy sosem tudnám letenni. Ez nem más, mint a Turrón.

Ez egy olyan édesség, melyhez nem kell sok alapanyag.Csupán méz, mandula, cukor és esetleg egy kevés tojásfehérje, hogy megemelje. Alapvetően két fajtája van a turrónnak: kemény és puha (blando y duro). Azt mondják, hogy a turrón fogyasztása jóhatással van a koleszterinre is, persze csak akkor, ha nem visszük túlzásba.
Elsősorban Valenciában, Alicantéban készítik ezt a finomságot, s legfőképpen karácsonykor. De egész évben lehet kapni. Sőt, én már itthon is láttam egy-két különleges csokiboltban... :D
Érdekességképpen megjegyezném, hogy ezt már az arabok ismerték az Al-Andalus idején.
Sok hasonló édesség van a világon, mint például a halva, mantecol...
Egy videó a spanyolul tudóknak, persze a képek magukért beszélnek.

Nekem megjött a kedvem hozzá! Rajtra fel!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr542774251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása