2011.03.26. 21:20
Turrón
Szombat este van, és ilyenkor jön el az a pillanat, hogy úúúúgy nassolnék valamit. Gondolataimat betölti a csoki, a túró rudi, a puding képe. S olykor-olykor feldereng az az édesség, mely annyira finom, hogy sosem tudnám letenni. Ez nem más, mint a Turrón.
Ez egy olyan édesség, melyhez nem kell sok alapanyag.Csupán méz, mandula, cukor és esetleg egy kevés tojásfehérje, hogy megemelje. Alapvetően két fajtája van a turrónnak: kemény és puha (blando y duro). Azt mondják, hogy a turrón fogyasztása jóhatással van a koleszterinre is, persze csak akkor, ha nem visszük túlzásba.
Elsősorban Valenciában, Alicantéban készítik ezt a finomságot, s legfőképpen karácsonykor. De egész évben lehet kapni. Sőt, én már itthon is láttam egy-két különleges csokiboltban... :D
Érdekességképpen megjegyezném, hogy ezt már az arabok ismerték az Al-Andalus idején.
Sok hasonló édesség van a világon, mint például a halva, mantecol...
Egy videó a spanyolul tudóknak, persze a képek magukért beszélnek.
Nekem megjött a kedvem hozzá! Rajtra fel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek