A víz csobogása, a madarak csicsergése, a zsineg száll a szélben... Ismerősen cseng? Akkor mondhatjuk, hogy vérbeli horgász vagy! :D De nem csak nekik szól ma a cikk, hanem a természetjáróknak, a természetszeretőknek is. A Chimehuín folyó Argentína horgászparadicsoma.

 

A Huechulafquen tóban születik ez a folyó, keresztül vág a Junín de los Andes nevű városon, s 53 km után egyesül a Collón Cura folyóval. A 30 méter szélességű folyóban rengeteg lazac és pisztráng él. Csak léggyel lehet horgászni. Tehát pakoljunk össze gyorsan, mert már csak kevés időnk maradt! Ugyanis a horgászidény novemberben kezdődik, s áprilisig tart. Ne lepődjünk meg, a déli féltekéről van szó. :D
Remélem, senkinek nem veszi el a kedvét az a tény, hogy 2000-től minden kifogott halat vissza kell engedni. Ezt azért vezették be, mert fontosnak tartják megőrizni az állományt. Nem kell ezen csodálkozni, hiszen az ide járó horgászo, turisták évi 7 millió dollár bevételt jelentenek a térségnek.
Amíg a család feje horgászik, a maradék elindulhat felfedezni a környéket. Láthatja a folyó felé tornyosuló Lanín volkánt, a különböző fürdőhelyeket, vagy pusztán napozhat, pancsolhat.
A következő videó spanyol nyelvű, de rengeteg szép tájat láthattok benne. Egy olyan vállakozásról van szó, mely a folyó környékét mutatja meg a turistáknak egy kocsival. Én elmennék rá. :D

És most nézzük a szokásos kedvcsináló képeket!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr832770022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása