A 37. helyen szereplő argentin táj igen különleges. Egy kis városkáról van szó, melyet körbeölel az Andok, a Patagónia, a Cerro Fitzroy (vagy Cerro Chaltén). Ez is a Los Glaciares Nemzeti Park területén található. A turisztikai fontossággal bíró városkát 1985-ben alapították, így ez a legfiatalabb argentín település. Az idetelepült embereknek eleinte igen nehéz dolguk volt, hiszem még az áramot is lekapcsolták estére. 1991-ben még mindig csak 41 állandó lakosa volt. 2001-re viszont már 371 ember élt ott. 2010-ben Daniel Román Peralta elrendelt egy reformot ezen a területen, pénzt juttat oda annak érdekében, hogy még elragadóbbá tudják tenni a helyet, s még több szolgáltatással tudják a turistákat kényeztetni.

Chaltén városkából számos könnyebb és nehezebb gyalogút indul ki. Ezért is nevezik a gyalogtúra, azaz trekking fővárosának.

A könnyebb túrákra egyedül is elindulhat az ember, viszont biztosítanak képzett vezetőket is mellénk.
Természetesen nem kötelező kilométereket gyalogolni, Ha csak szépülni, vagy jó levegőn szeretnénk lenni, arra is számos lehetőségünk van. És az éjszakai életről sem kell lemondani! :D
Ezen az oldalon számos hasznos információt találhatunk még. Segítenek a foglalás, az utazás elintézésében, az időpont eldöntésében. Pluszban megismerhetjük a hely növény- és állatvilágát.
Lássunk még néhány képet kedvcsinálónak!

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr742732859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása