2011.03.12. 15:29
Chocolate con churros- Fánk csokival
Ismét egy finomsággal szolgálok nektek! A chocolate con churros a spanyol ajkúak körében nagyon kedvelt reggeli. Elsősorban Madridban fogyasztják, de mindenhol találkozhatsz vele, még Dél-Amerikában is. Elkészítése igen egyszerű, a hozzávalók beszerzése sem okoz gondot kicsiny hazánkban.
Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/4 teáskanál só
- 2 csésze liszt
- étolaj
- 2 pohár víz
- porcukor(a mártogatáshoz)
Speciális eszközként szükségünk lehet egy kb. 1 cm átmérőjű, bordázott churrokészítő eszközre (churromaker), esetleg habnyomóra.
Az elkészítés menete:
- A vizet, az olívaolajat és a sót felforraljuk.
- Beleöntjük az összes lisztet, és forralás közben összekeverjük, míg egy labdácska nem keletkezik.
- Megvárjuk, hogy kihűljön egy kicsit, majd a churrokészítővel vagy a habnyomóval mintegy 8-10 centiméteres csíkokat nyomunk a tésztából. Vigyázat! Ha a tészta forró, átnyomáskor habnyomó használatakor égési sérüléseket okozhat, akár a bőrbe ragadva is!
- Az étolajban kisütjük a csíkokat. A csíkokat csak addig kell az olajban tartani, amíg éppen meg nem színeződnek.
- Lecsepegtetés után cukorba mártogatva fogyasztható.
Cukrásznyomó bármelyik nagyáruházban kapható. Ezeket a habnyomókat nem a sűrű tésztához készítették, tehát a varratokon is szivárog a tészta, bár ez nem okozza az eszköz sérülését. A bordázás azért fontos, hogy egyenletesen süljön át a tészta.
Így vasárnap délutánra is szerintem megfelelő mennyei manna egy kevéske sűrű, gőzölgő forró csokival... Nyami.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek