Ismét egy finomsággal szolgálok nektek! A chocolate con churros a spanyol ajkúak körében nagyon kedvelt reggeli. Elsősorban Madridban fogyasztják, de mindenhol találkozhatsz vele, még Dél-Amerikában is. Elkészítése igen egyszerű, a hozzávalók beszerzése sem okoz gondot kicsiny hazánkban.

Lássuk is a receptet!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 csésze liszt
  • étolaj
  • 2 pohár víz
  • porcukor(a mártogatáshoz)

Speciális eszközként szükségünk lehet egy kb. 1 cm átmérőjű, bordázott churrokészítő eszközre (churromaker), esetleg habnyomóra.

Az elkészítés menete:

  1. A vizet, az olívaolajat és a sót felforraljuk.
  2. Beleöntjük az összes lisztet, és forralás közben összekeverjük, míg egy labdácska nem keletkezik.
  3. Megvárjuk, hogy kihűljön egy kicsit, majd a churrokészítővel vagy a habnyomóval mintegy 8-10 centiméteres csíkokat nyomunk a tésztából. Vigyázat! Ha a tészta forró, átnyomáskor habnyomó használatakor égési sérüléseket okozhat, akár a bőrbe ragadva is!
  4. Az étolajban kisütjük a csíkokat. A csíkokat csak addig kell az olajban tartani, amíg éppen meg nem színeződnek.
  5. Lecsepegtetés után cukorba mártogatva fogyasztható.

Cukrásznyomó bármelyik nagyáruházban kapható. Ezeket a habnyomókat nem a sűrű tésztához készítették, tehát a varratokon is szivárog a tészta, bár ez nem okozza az eszköz sérülését. A bordázás azért fontos, hogy egyenletesen süljön át a tészta.

Így vasárnap délutánra is szerintem megfelelő mennyei manna egy kevéske sűrű, gőzölgő forró csokival... Nyami.

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr262733522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása