Egy argentín lap összeszedte egy csokorba azokat a helyeket az országban (vagy ahhoz közel), melyeket mindenképpen látni kell életünkben. Persze, ezt az argentín embereknek egészen egyszerű megoldani, hiszen benne élnek, ott mozognak minden nap. Nekünk egy kicsit már nehezebb, de megpróbálom elhozni nektek egy kicsit legalább az ottani hangulatot. Sorra veszem a listában szereplő helyeket, s képekkel, leírással közelebb hozom.

Kezdjük is a lista 40. helyével, a Falkland-szigetekkel (Las Islas Malvinas) . Nem hiszem, hogy minőségileg, vagy szépség alapján sorba lehetne rakni ezeket a tájakat. Így nem is arra kell gondolni, hogy ez a legkevésbé szebb hely. Gyönyörű. Két fő sziget alkotja és kb 700 kisebb sziget. Fővárosa Stanley. Az Egyesült Királyság kormányzása alatt áll. Argentína 1982-ben próbálta elfoglalni tőlük, azonban vereséget szenvedett. Ők azonban még ma sem nézik jó szemmel, az angol királynő uralkodik a szigeteken, megkérdőjelezik a jogosságát.

A sziget lakói főleg skót származásúak, s briteknek tekintik magukat.De élnek itt skandináv és chilei származású emberek is. Mivel hideg tengeri éghajlat uralkodik a szigeteken, a turizmus csak nyáron pezsdül fel. Fő bevételük a juhtenyésztésből és halászatból ered. Fontos szerepe van a kőolajnak is.

A szigeteket többnyire bokrok borítják. A faunája már változatosabb. Találkozhatunk delfinekkel, pingvinekkel, kardszárnyú delfinekkel, fókákkal, rákokkal, polipokkal. Valamikor itt élt a falklandi pamparóka is.

Ennyit a szigetekről, most pedig gyönyörködjön a szem...

A bejegyzés trackback címe:

https://esque.blog.hu/api/trackback/id/tr142721729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása